Koncept Andelshotellet

Hvordan adskiller Andelshotellet sig fra andre på dele-markedet for ferieboliger?

1. Flere lejligheder på hvert sted og fælles aktiviteter - kun hvis man har lyst.

2. Alle lejligheder har eget køkken, bad og tilknyttet terrasse.

3. Andelsforening som grundstamme, med generalforsamling, bestyrelse, budget og regnskab.

4. Ikke solidarisk hæftelse, man hæfter kun med sin andel.

5. Det billigste af koncepterne på delemarkedet for ferieboliger, ingen tjener på driften.

6. Mange uger pr. andel hvert år og dermed god mulighed for at invitere venner med - i anden lejlighed.

7. Vi har været igang siden 2007 og har over 300 tilfredse danske familier som andelshavere.

 

Flere lejligheder: Vi har flere lejligheder på hver ejendom og derudover fællesrum, så der er mulighed for, (men ikke pligt til :-) at indgå i fælles aktiviteter med andre andelshavere, som er på ejendommen samtidigt.
Det være sig spisning, musikaftener, bridgeaftener, golfture, udflugter osv. Her sætter kun andelshavernes fantasi grænser.
Nogle, der er blevet enlige som andelshavere, fremhæver, at netop deres andel har gjort det enkelt og opløftende for dem at fortsætte deres ferieophold på ejendommen.

Eget køkken: Alle andelshavere har hos os en lejlighed med eget køkken, eget bad og en terrasse tilknyttet hver lejlighed. Vi har altid synes, at det er mindre atraktivt at være på et hotelværelse, eller på en ferie at skulle dele køkken og spisestue med andre familier.
Derfor har vi fravalgt at have værelser med fælles køkkener med andre familier, men i stedet bekostet gennemgribende ombygninger, så vi har installeret køkkener og badeværelser i forbindelse med alle lejligheder.

Andelsforening: Andelshotellet sørger for at hver sted er organiseret som andelsforening. Det betyder, at vi indtil nu har fået bindende svar fra skat på, at man ikke skal betale ejendomsværdiskat. Derudover har andelsforeningen den fordel, at man kan gå ind og ud af foreningen, uden at der skal betales købsskat til staten i det pågældende sydeuropæiske land, da det hele tiden er samme ejer: Andelsforeningen.

Ingen solidarisk hæftelse: Vi har fravalgt solidarisk hæftelse, som vi må advare alle om at indgå i.
Med solidarisk hæftelse kan en deltager med formue, komme til at hænge på en forenings/ et selskabs forpligtigelser.

Billigt i drift: Andelsforeningerne koster meget lidt i månedlig drift og ugentligt forbrug pr. andelshaver, idet konceptet er baseret på, at andelshaverne er involverede og dermed er med til at holde udgifterne nede. Vi tjener ikke på driften, men tilbyder et fælles bookingsystem og økonomisystem, som man siden hen kan fravælge, hvis man ikke har behov for det. Som andelshaver er den samlede udgift ved 2 personer i f.eks. 8 uger ca. 1.000 kr pr. person pr. uge.
Andre på markedet tager (uden egne køkkener) 2.000 kr. pr. person pr. uge, eller endnu mere.

Mange uger: Man har hos andelsforeningen, forholdsvis mange uger og man har her mulighed for at invitere familie og venner til holde ferie sammen med én, men boende i hver sin lejlighed - en mulighed, der er flittigt benyttet, og som viser sig at være fremmende for fastholdelse af venskaberne. Man kan også købe og sælge bookingpoint internt mellem andelshavere til en basispris.

På markedet siden 2007: Vi er et ferie-delekoncept, der har været meget længe på markedet.
Vi udviklede det i 2007, som en nonprofit-mulighed for en gruppe venner og venners venner.
Sidenhen er 300 familier involverede i Portugal, og yderligere 100 familier vil snart være involverede i Italien.
Vores motto, som vi har lånt fra "River Cottage" er nu: "We are not a charity, but aim to be more than a profit organization"

Om Andelsforeningerne:

Andelshotellet tilbyder en praktisk og billig løsning på de udfordringer, der kan være ved at have en feriebolig langt væk hjemmefra. Andelshotellet som koncept tager sit afsæt i en undersøgelse, der konkluderede at 800.000 danskere drømmer om en feriebolig i udlandet. Ofte bliver drømmen aldrig til virkelighed, da mange oplever, at det er både vanskelig, dyrt og nogle gange også risikabelt, at anskaffe sig en feriebolig i fremmede kulturer.
Gennem Andelshotellets koncept slipper andelshaverne for al besværet, og kan i stedet nyde ferierne i godt selskab og for meget få penge. Alt i mens park, pool, og “property” passes og plejes på bedste vis.
Andelshotellet giver muligheder for ferie i årene fremover med masser af sol, varme og sydlandsk charme.

Sydeuropa

Vi har valgt Sydeuropa som vore foretrukne destinationer, da vi her finder Europas varmeste regioner med op til og over 3000 solskinstimer om året. Ved at blive medejer af Andelshotellet, erhverver du sammen med de øvrige andelshavere, det fulde ejerskab over jeres nye ferieejendom i Sydeuropa.

Ejerskabet kan gå i arv til dine børn

Medejerskabet betyder ferie i årene fremover til ganske billige penge. Der er ikke gæld i ejendommen til banker eller kreditforeninger. Man hæfter ikke solidarisk, men kun for sin andel. Vi er mange om at dele driftsudgifterne og forbruget. Udgifterne til den enkelte andelshaver er derfor beskedne.

Berig de andre andelshavere og bliv selv beriget

Andelshotellet skaber rammerne for et nyt feriefællesskab som alle andelshavere bliver en del af. Hver ny Andelsforening har altid mange fællesarealer, så fællesaktiviteter kan udfolde sig. Kulturaftener med lokal tilberedt middag og musik. Bridgeaftener. Vinsmagning. Deltagelse i vinproduktion eller i at plukke oliven. Yogakurser. Grillaftener. Foredrag. Sprogundervisning. Musikaftener. Foredrag. Golfture og turneringer. Fugleture. Udflugter. Sejlture.
 Alt på andelshavernes eget initiativ. Dette fællesskab er noget af det de nuværende andelshavere sætter meget pris på.

Andelsforeningerne, hvor mennesker og kulturer mødes

For mange af de, der er med i de første andelsforeninger i Sydeuropa, har mødet med den Sydeuropæiske kultur været lærerigt og inspirerende. Danskere er kendt for at være blandt de fremmeste i verden til at indleve sig i lokale kulturer, opsøge og glæde sig over de små lokale detaljer, forsøge sig med de lokale sprog. Vi mener de sydeuropæiske og de nordiske kulturer kan inspirere hinanden på mangfoldige måder. Det er en af visionerne at Andelsforeningerne skal være et udgangspunkt for kulturers møde.

bubble