Mazarrón ligger i provinsen Murcia, også kaldet ”la Huerta de España” - Spaniens have.

Mazarrón Kommune har ialt ca. 32.000 indbyggere

Mazarrón med 12.000 indbyggere er hovedbyen beliggende ca. 6 km fra Andelsforeningens ejendom.

Puerto de Mazarrón med ca. 10.000 indbyggere er en typisk havneby beliggende kun 5 km fra Andelsforeningen Bolnuevo-Mazarrón.

Bolnuevo er navnet på en mindre bebyggelse med ca. 1.000 indbyggere ved stranden af samme navn beliggende ca. 1,5 km fra Andelsforeningens ejendom.

content/spanien/spanien_googlekort.png

Murcia ligger syd for Valencia og vest for Andalucien. Mazarrón ligger ved en bred bugt og har 35 km kyst og mange skønne strande.

Historiske rødder

Områdets historie går tilbage til fønikerne, punerne og romerne, og der blev mineret efter bly, zink, sølv, jern, aluminium og rød okker. Der findes adskillige arkæologiske udgravninger i området, samt mange forsvarstårne som blev bygget i 1500-tallet som forsvar mod Saracenerne.

I det tyvende århundrede blev Mazarrón ikke kun et vigtig turist- og landbrugsområde, men også et centrum for søfart og fiskeri. Ved havnen er der stadig et travlt fiskemarked og mange fiskerbåde.

Masser af solskin og strande, og meget lidt regn

Mazarrón har I gennemsnit 300 solskinsdage om året og en gennemsnitstemperatur på 24o  til 28o i juni – august, september – oktober er 23o - 26o , og april – maj 18o - 21o . Årets øvrige måneder ligger på 15o - 16o . Der falder ikke meget regn i området – omkring 300 – 350 mm om året, mest i april-oktober. Vandtemperaturen ligger mellem 15o til 27o.

Der findes mange skønne strande langs kysten, så du finder masser af aktivitetsmuligheder I området:

  •          Dolphin Watching
  •          Surfing og Paddleboards
  •          Dykning
  •          Vandreruter

 Aktiv ferie

Hvis I holder af at cykle eller vandre, findes der i området 35 skiltede ruter, som tager jer langs kysten, op i bjergene og gennem uspolerede landskaber

 Stranden Bolnuevo ved Puerto de Mazarrón. Februar 2020

bubble