iA


Omegnen

Coração do Algarve ligger i udkanten af en rigtig charmerende og meget autentisk portugisisk by São Brás de Alportel. Her ligger utallige oplevelser og venter. Mange små butikker og spisesteder, spændende vine, en utroligt imødekomende befolkning, et spændende museum med mange kulturelle aktiviteter.

IMG_2184

Vi er kommet til at holde meget af denne by, som vi fra Coração do Algarve har en helt fantastisk udsigt over. São Brás har ca 10.000 indbyggere og ca 5.000 indbyggere derudover i hele São Brás kommune.

Her er mange små hyggelige restauranter, mange små butikker af alle slags, et rigtigt hyggeligt marked hvor landmænd og småproducenter kommer ind med deres friske varer. Her er også flere banker, 4 supermarkeder og forskellige småfabrikker. F.eks. en møbel- og stolefabrik hvor man kan bestille på mål og hente det ugen efter.

Foto: En af de små hyggelige cafeer i området

Foto: En af de små hyggelige cafeer i området

 

São Brás de har et museum der samtidig er et kulturelt kraftcentrum. Her er selvfølgelig skiftende udstillinger, men også tradition for en lang række arrangementer, dels kurser med faste mødedage, men også aften- og weekendarrangementer.

Vi er nu blevet medlemmer af Museet og kan deltage i alle arrangementer til medlemspris.

Kun 2 kilometer fra Coração do Algarve ligger Fatima Galegos charmerende konditori og i forbindelse hermed hendes likørfabrik, hvor der laves likør baseret på frugten fra johannesbrød. I konditoriet har man specialiseret sig i at lave alskens kager udfra de lokale produkter: mandler, honning, figner og johannesbrød.

Cafe Vitória på vej mod landsbyen Alportel:

På vej mod Tavira er der etableret et fint ridested. Her kan man få rideundervisning på bane, men frem for alt kan man komme på ridetur i bjergene, som ligger lige udenfor døren. Vil man sidde mere mageligt, kan man vælge en tur i hestevogn. http://www.clubsantamaria.pt

Hestehoved-i-bjerglandskabOmegnen