iA


Om os

Vi betragter os selv som sociale entreprenører og elsker at se ting udvikle sig mellem mennesker. Det er vores væsentligste drivkraft, men som udtrykt i et citat fra River Cottage: We are not a charity, but do aim to be a “more than profit” organisation.

Igennem mange år har vi sammen med gamle venner overvejet, hvordan man, som årene går, kan bevare og udbygge sit netværk – og ikke mindst, hvordan man kan holde sig sund og frisk, såvel i krop som i hoved.

 

I vinteren 2006 var vi ramt af influenza, ikke en – men adskillige gange. Det var i slutningen af denne vinter vi besluttede os for at finde et sted i syden, som vi nu og i årene fremover, kunne bruge til at forbedre vores livskvalitet, få mere sol og sommer.
Vi havde besluttet, at vi ville finde et sted i Europa og vi havde allerede været i Portugal flere gange. Første gang i 1995 på forældreorlov, en helt uforglemmelig tur for vore børn og os. Vi boede som de første nordeuropæere i den lille landsby Azias i Nordportugal. Oksekærrernes hvinende lyd fra bremsen på de gamle håndlavede træhjul, vækkede os ved morgengry.
I denne landsby oplevede vi på nærmeste hold det gamle og for os glemte Europa. Kvinderne arbejdede sammen hver dag for at holde markerne fri for ukrudt med deres hakkejern, de sang og pjattede og fniste når vi forsøgte os med at hjælpe til og holde trit med deres tempo.

De ældre portugisere passede gederne og køerne som de fulgte overalt, mens de lod dyrene græsse langs vejene og stier og i slugter og på skrænter i bjergene.

Pengene man havde at leve for var meget sparsomme, måske havde man solgt lidt grønsager eller fjerkræ på det lille marked. Den store indtægt var salget af familiens årlige kalv på markedet.

Landsbyens børn bankede hver morgen på den store port og fulgtes med vor datter på 8 år til den lille landsbyskole. Azias satte sig for altid fast i vor erindring, mest for alle disse menneskers store venlighed og gæstfrihed, men også for erindringen om en næsten glemt kultur for os nordeuropæere.

Disse gamle kulturværdier ønskes heldigvis nu for alvor bevaret f.eks. gennem en bevægelse som Cittaslow. Link til information om Cittaslow.

Da vi i 2006 længtes efter sol og varme, var det derfor oplagt at tænke Portugal – Det sydlige Portugal. Vi havde hørt flere af vore bekendte tale om at det kunne være fantastisk at have en feriebolig beliggende under sydlige himmelstrøg.

Da vi tog til portugal for at finde en ejendom, voksede ideerne derfor videre om det spændende og udfordrerne i at eje en fælles bolig i Portugal. Vi fandt et hus der var velegnet til at mange familier kunne deles om det.

Privat Ferie-andelsselskab, 2007

Vi inviterede efterfølgende venner og bekendte til Skt. Hans aften, hvor vi fortalte om vore ideer og om mulighederne i Portugal.
I 2007 købte vi, en kreds af 36 andelshavere, derfor et stort hus i en landsby på Algarvekysten og indrettede 5 bo-afdelinger. Sol, varme og fastholdelse af sociale netværk var målet.

Foto: Skt. Hans 2007

Foto: Skt. Hans 2007

Alle andelene blev hurtigt solgt og der har været venteliste lige siden. Det er meget vanskeligt at komme ind i dette Andelshotel, da de nuværende andelshavere har førsteret til udbudte andele. 
Det har været positivt at se hvor netværksstyrkende og netværksskabende projektet viste sig at blive.

Andelsselskabet Casa d’Arte, 2010

Derfor besluttede vi i 2010, denne gang på kommercielt basis, at starte et nyt Ferie-Andelsselskab i samme område. Casa d’Arte ligger i landsbyen Alportel. Stadig på Algarve-kysten, men lige der hvor bjergene mod nord starter. Med Casa d’Arte ønskede vi fokus på sol, varme, netværk, fysisk udfoldelse, natur, kultur, authenticitet, ro og fordybelse,….

Foto: Casa d`Arte luftfoto 2009

Foto: Casa d`Arte luftfoto 2009

Det har været inspirerende at se Casa d’Arte og gruppen af 64 andelshavere tage form. Alle andele er nu solgt og også her er der nu venteliste. I casa d’Arte er der mange om at dele driftsudgifterne og alle fornøjelserne.

Foto: Vor famile - Trægolf. 0)

Foto: Vor famile – Trægolf. 0)

 

Andelsselskabet Coração do Algarve 2013

Pousada de So Brs

Coração do Algarve, med en betagende udsigt over São Brás og ud mod havet

 

Måske er det noget for dig/jer?

Måske var det noget for dig, at komme med i dette nye feriekoncept?

Andelshotellet betyder som sagt meget mere end sol og
varme: medejerskab, fastholdelse af gamle netværk og etablering af nye,
fordybelse, møde med en fin kultur, bevægelse både kropslig og mentalt.

Mvh

Stig Jørgensen

Authentic Residence-2 APS